PSIKNIK

psiknik

Zapraszamy na relację z PSIKNIKu, który odbył się 06.04.2014 w Bielsku-Białej.

6-go kwietnia odbył się pierwszy Bielski PSIknik, czyli spotkanie pozytywnych psiarzy na Podbeskidziu. Głównym celem tej akcji było promowanie adopcji psów ze schroniska.
Oprócz czworonogów które szukają domów, na miejsce przybyli liczni właściciele ze swoimi pupilami.
Odbywały się liczne konkursy prowadzone przez Annę Jastrzębską z Centrum Szkolenia Psów Cztery Łapki, kurs pierwszej pomocy zaprezentowali nam najbardziej znani w tym rejonie lekarze weterynarii. Na PSIkniku pojawiły się też psy zaprzęgowe Mushing Promotion, które prezentowały swoje umiejętności, Stowarzyszenie Humanitarno-Ekologiczne "Dla Braci Mniejszych" zachęcało do pomocy bezdomnym psom i kotom. Nie zabrakło przedstawicieli różnych ras; najliczniejszą grupę stanowiły bulldogi francuskie, można było zobaczyć także dogi, owczarki, labradory, uroczy shar-pei skradł serca chyba wszystkim uczestnikom. I oczywiście nasze ukochane dalmatyńczyki. Cała impreza odbyła się dzięki sponsorowi głównemu - a naszemu fundacyjemu przyjacielowi: sklepowi Vipet.
Na Podbeskidziu takie spotkania dla psiarzy odbywają się coraz częściej, zapraszamy więc już na kolejne!

Krótki filmik z imprezy.