Do trzech razy sztuka

w ds Nasz Piracik pojechał w piątek do nowego domu pod Poznaniem! Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy przyczynili się do uratowania psiaka, jak i w późniejszym czasie pomagali fundacji w utrzymaniu go.

Nowy domek dla Piracika znalazł się ok miesiąca temu, z niecierpliwością i strachem czekaliśmy na jego wyjazd do nowego Pana. Pan mieszka w domu pod lasem w towarzystwie 3 kotków, do dyspozycji Pirat będzie miał tez jezioro. Pan mieszka sam, często jednak odwiedzają go znajomi oraz rodzina. Znalazł się domek, ale co z transportem? Szczęśliwie zgłosili się znajomi Pana, którzy jechali do niego w odwiedziny, zaproponowali ze pojada po Piracika do Szydłowca, a potem razem z nim i 2 owczarkami niemieckimi pod Poznań. Baliśmy się bardzo tego jak przebiegnie transport i czy psiaki dogadają się po drodze. Wszystko się udało, w piątek ok północy Piracik z towarzystwem dotarł na miejsce. Pan i Piracik pokochali się od pierwszego wejrzenia, psiak jest ciągle uśmiechnięty, zapatrzony w Pana, chodzi już bez smyczy - słucha się, z kotami się zaprzyjaźnił, biega po lesie, broni swojego Pana i jego domu. Słuchając codziennych relacji Pana moja buzia ''śmieje się od ucha do ucha''. Pies trafił tam gdzie powinien; jest szczęśliwy i radosny. Wszystkim psiakom życzymy takich Panów :) Po 1,5 roku skończyła się tułaczka naszego Pirata. Wiele zawdzięczamy przede wszystkim Panu Piotrowi, który go szkolił oraz w zasadzie obcym ludziom, którzy nas wspomagali jak mogli w utrzymaniu psiaka. Wszystkim serdecznie dziękujemy!

Więcej o Piracie można dowiedzieć się klikając ten link

Poniżej Pirat w SWOIM domu

w ds