Dragon już w domu stałym

Dragon34

Imię: Dragon
Płeć: pies (kastrat)
Wiek: ok 4 lata
Miasto: Zabrze
Województwo: śląskie

Dragon to bajkowy smok, co ma wspólnego z naszym Dragonem ? Może to, że i smok i dalmatyńczyk są bohaterami bajek? W każdym razie nasz Dragon, bohaterem bajki nie jest, za to jest bohaterem własnego smutnego życia. Życia, które znamy trzy tygodnie i podejrzewamy, że do bajkowych ono nie należało, bo przecież bajki nie kończą się porzuceniem głownego bohatera i pozostawieniem go na pastwę losu. Pies porzucony może wpaść pod samochód, może paść ofiarą innych psów lub może umrzeć z głodu, tak czy inaczej czyha na niego wiele niebezpieczeństw, które w wielu przypadkach mogą kończyć się śmiercią ... ale jego poprzedniego opiekuna chyba mało to interesowało. Wiemy, że tułał się w okolicach Kęt w woj. małopolskim, potem trafił do schroniska w Cieszynie a stamtąd trafił pod naszą opiekę. Może więc ta bajka ma szczęśliwe zakończenie ... :)

W tej chwili Dragon przebywa w domu tymczasowym w Zabrzu. Po kilku dniach opiekunowie między innymi piszą o nim tak: "Ogolnie Dragon to taka przylepa, do wszystkich sie przytula". Do innych psiaków jest w porządku, nie zaczepia. Reakcji na koty i dzieci nie znamy. Za parę dni czeka go zabieg kastracji i ogólna konsultacja lekarska. W miarę upływu czasu, będziemy mogli więcej o nim powiedzieć.